Grimt energispild

Vi spilder rigtig meget energi i Danmark. I mange byer er der virksomheder med spildvarme, der udleder spildvarmen til luften. Det sker fordi vi har en afgiftsstruktur, der gør det svært for fjernvarmeselskaberne at udnytte spildvarmen. Men der ef også en ny type energispild på vej. Det kommer af at der sættes mange luft/vand og luft/luft varmepumper op. Her udledes afkølet luft, som altså kunne være brugt til at køle med. 

I essensen fungerer disse anlæg på samme måde, men hvis energien kunne udveksles i stedet for at blive udledt, kunne der spares meget energi. Vi mangler dog en infrastruktur, der kan løse dette problem. Her mener vi at jordvarmeboringer kan gøre en forskel!

Men problemet er ikke kun om et energispild. De her luftbaserede kølekompressorer og luftbaserede varmepumper er også grimme. De ses flere og flere steder i bybilledet og er derfor et visuelt symbol på energispildet. Vi har startet hashtagget #GrimtEnergispild på Twitter for at sætte fokus på det. Du er velkommen til at bidrage.

Reglen er at vi ikke hænger anlægsejere ud, da de formentligt ikke har noget alternativ!