Fire boringer i Syddjurs Kommune

  • Post category:Referencer

I oktober 2020 blev vi kontaktet af Inga Sørensen fra firmaet Geologi & Jordvarme. Inga er pensioneret geolog, der stadig har en stor passion for geologi og jordvarme. Hun har tidligere forsket i emnet og vi har bl.a. samarbejdet med Inga og hendes kollegaer i EUDP-projektet Geoenergi. Denne gang repræsenterede Inga en potentiel kunde, der var interesseret i en pris på lodret jordvarme. Ligeledes i oktober blev der indsendt en ansøgning til Syddjurs Kommune om etableringen af boringerne.

I starten af april måned 2021 kom tilladelsen fra kommunen, og starten af maj måned var tilladelsen endelig. På daværende tidspunkt var det forventningen at vi allerede kunne bore i maj eller juni måned. Forskydninger, der er beskrevet på andre sager var årsag til, at vi først kunne komme i gang med arbejdet i oktober måned.

I forbindelse med at boreriggen skulle i gang med at arbejde, inviterede kunden interesserede til at komme og kigge. Vi sendte invitationen ud til vores database over dem der har tilkendegivet at de gerne vil inviteres til sådanne arrangementer. Arrangementet var vellykket og deltagerne fik set på udstyret. Desværre havarerede boreriggen kort tid efter på den første boring, og det skulle vise sig at være en større udfordring.

Grundet corona-pandemien var forsyningskæderne pressede. Boreriggen havde en defekt aksel i gearkassen, som viste sig at være ganske besværlig at skaffe hjem. Udstyret blev derfor holdene hos kunden imens vi ventede på den rigtige reservedel. Efter mange frustrationer ankom den manglende reservedel i december måned og vi fik boreriggen i drift igen.

Hos kunden lavede vi 361 meter fordelt på fire boringer til at forsyne en 12 kW frekvensreguleret varmepumpe fra Viessmann. Varmepumpen blev installeret af Vestergaard VVS. Kunden har i forbindelse med projektet skrevet et indlæg på sin hjemmeside og der er en god chance for, at du med tiden kan finde mere information derinde.

Fra ansøgningen blev indsendt til boringerne var etableret gik der i dette tilfælde tæt på 14 måneder. Det er heldigvis sjældent at vi oplever så lang ventetid. Det sker dog fra tid til anden, hvorfor vi anbefaler vores kunder at igangsætte ansøgningsprocessen hurtigst muligt. Når vi skal udføre borearbejdet påtager vi os gerne ansøgningsarbejdet som en del af entreprisen.