Jordvarmeboring til nybyggeri i Rudersdal Kommune

  • Post category:Referencer

I slutningen af april måned 2021 blev vi kontaktet af en VVS-installatør, som skulle udføre VVS-arbejdet på et nybyggeri i Rudersdal Kommune for en lokal hovedentreprenør. Installatøren påtænkte at installere en 8 kW varmepumpe fra Vølund. Grundet leveringsproblemer på varmepumpen valgte installatøren at skifte over til en varmepumpe fra Bosch i stedet. En jordvarmeboring kræver ikke en speciel jordvarmepumpe, man skal blot være opmærksom på, at man ikke vælger en større pumpe end der er forudsat i beregningerne.

Allerede i starten af maj måned 2021 oplyste VVS’eren at han skulle udføre arbejdet, og at vi derfor gerne måtte igangsætte en ansøgning hos kommunen. For mange borgere i Rudersdal Kommune er det en udfordring at få tilladelse til at lave lodret jordvarme, fordi forvaltningen har en urimelig restriktiv praksis på området. GeoDrilling fører i øjeblikket seks klagesager ved Miljøklagenævnet over afslag som kommunen har givet. Heldigvis var dette byggeri dog ikke beliggende i de zoner, hvor kommunen giver afslag.

Tilladelsen fra kommunen kom i midten af august 2021 og klagefristen udløb i midten af september 2021. Uheldigvis for installatøren og slutkunden havde vi på dette tidspunkt et nedbrud på boreriggen, hvor det var svært at få reservedele. Nedbruddet havde udskudt en række projekter, hvorfor installatøren måtte opsætte varmepumpen og lade den køre på elpatron.

I slutningen af februar 2022 ankom boreriggen til pladsen og kunne udføre en boring på 130 meter. Fra ansøgningen blev indsendt til boringen var etableret gik der altså ca. 10 måneder. Af samme grund opfordrer vi altid kunder, der skal bygge hus, til at søge hurtigst muligt og også gerne før man har indgået en aftale med byggefirmaet.