Jordvarmeboring til totalrenovering af hus i Stevns Kommune

  • Post category:Referencer

En privat bygherre kontaktede os i januar måned 2021. De var i gang med at totalrenovere et eksisterende hus, og ville i den forbindelse gerne etablere lodret jordvarme som varmeforsyning. At vurdere varmebehovet i et hus, der er ved at blive totalrenoveret, er en vigtig opgave for at få den rigtige dimensionering af både varmepumpe og borearbejde. Bygherren valgte at kontakte Klimadan, der gav tilbud på en 7 kW varmepumpe fra Thermia.

I starten af marts måned 2022 indsendte vi en ansøgning til Stevns Kommune om tilladelse til at etablere lodret jordvarme. I Stevns Kommune var man exceptionelt hurtige og gav således tilladelsen efter kun to måneders sagsbehandling. Efter overstået klagefrist var tilladelsen endelig i starten af juni måned 2022.

Da vi havde et andet projekt nede i området, sendte vi en pladsmand ud i april, allerede inden tilladelsen var givet. Her kunne det konstateres at det ville være nødvendigt at nedtage et blomsterbed, for at gøre plads til boreriggen. Bedet skulle alligevel ændres i forbindelse med renovering, hvorfor bygherre tog det ned, så pladsen hurtigt blev klar, da tilladelsen var endelig. Boreriggen ankom til pladsen i juli måned, men arbejdet blev lidt forsinket af sommerferien.

Fra ansøgningen blev indsendt til boringen var etableret gik der ca. fem måneder. I de her tider er det ikke almindeligt at projekter kan gennemføres på så kort tid. Det skyldtes i høj grad at Stevns Kommune var så hurtige til at sagsbehandle ansøgningen, og at projektet derfor hurtigt kom i vores kalender.